Saturday, 8 March 2014

LOVE : Cinta Ditolak

assalamualaikum . hi ?
so , sebelum tu HAPPY WOMEN'S DAY :)



based on my opinion , kita tak perlu sgt nak rasa kecewa bila cinta kena tolak . sepatutnya kita bersyukur , Allah jauhkan kita dari cinta yg sia sia . yakinlah , Allah merancang sesuatu yg lebih baik utk kita :) . 

ni tak , cinta kena tolak , putus cinta nak je bunuh diri , nak je kelar nadi . kalau mengikut fakta , LELAKI yg *mengelar* nadi sbb frust ramai yg mati berbanding PEREMPUAN . mana taknya , lelaki kan kuat . acecey . sekali di kelar nya , fuh mampus mati teros . perempuan ni 2 3 4 kali kelar belum tentu mati . lemah la kata kan . 

org yg tolak cinta kita tu bukan tak menghargai kita . memang betul la kata orang , lebih baik sayangkan org yg sayangkan kita daripada kita sayangkan org yg belum tentu sayangkan kita . fikir apa kurangnya kita ? dalam dunia ni tak ada yg sempurna . org yg tolak cinta kita tu tak da sbb lain . sbb cinta kan yg lain, cuba nak cari yg lebih sempurna . tapi alasannya , *saya tak sesuai utk awak* *saya nak belajar dulu* *saya belum sedia nak bercinta dengan awak* *saya rasa lebih baik kita kahwin drpd bercinta2 monyet ni , saya tunggu awak 10 tahun lagi* . 

so , kita boleh fikir yg mana baik . nak tunggu , nanti terluka . nak move on , rasa sayang . Allah puts someone special in your life for a reason and remove he/she from your life for a better reason .

terima kasih kpd yg inbox/shout sy utk kongsi masalah cinta ini .

*apa yg sy post takda kena mengena dgn sy , ini cerita anda , sy bagi pendapat . email (nurainalias617@yahoo.com) / comment / shout / inbox(fb , wechat) sy if anda ada cerita cinta yg nak dikongsikan *


No comments:

Post a Comment