Saturday, 8 March 2014

LOVE : Cinta Ditolak

assalamualaikum . hi ?
so , sebelum tu HAPPY WOMEN'S DAY :)



based on my opinion , kita tak perlu sgt nak rasa kecewa bila cinta kena tolak . sepatutnya kita bersyukur , Allah jauhkan kita dari cinta yg sia sia . yakinlah , Allah merancang sesuatu yg lebih baik utk kita :) . 

ni tak , cinta kena tolak , putus cinta nak je bunuh diri , nak je kelar nadi . kalau mengikut fakta , LELAKI yg *mengelar* nadi sbb frust ramai yg mati berbanding PEREMPUAN . mana taknya , lelaki kan kuat . acecey . sekali di kelar nya , fuh mampus mati teros . perempuan ni 2 3 4 kali kelar belum tentu mati . lemah la kata kan . 

org yg tolak cinta kita tu bukan tak menghargai kita . memang betul la kata orang , lebih baik sayangkan org yg sayangkan kita daripada kita sayangkan org yg belum tentu sayangkan kita . fikir apa kurangnya kita ? dalam dunia ni tak ada yg sempurna . org yg tolak cinta kita tu tak da sbb lain . sbb cinta kan yg lain, cuba nak cari yg lebih sempurna . tapi alasannya , *saya tak sesuai utk awak* *saya nak belajar dulu* *saya belum sedia nak bercinta dengan awak* *saya rasa lebih baik kita kahwin drpd bercinta2 monyet ni , saya tunggu awak 10 tahun lagi* . 

so , kita boleh fikir yg mana baik . nak tunggu , nanti terluka . nak move on , rasa sayang . Allah puts someone special in your life for a reason and remove he/she from your life for a better reason .

terima kasih kpd yg inbox/shout sy utk kongsi masalah cinta ini .

*apa yg sy post takda kena mengena dgn sy , ini cerita anda , sy bagi pendapat . email (nurainalias617@yahoo.com) / comment / shout / inbox(fb , wechat) sy if anda ada cerita cinta yg nak dikongsikan *


Wednesday, 5 March 2014

LOVE POST

assalamualaikum .



ni post spontan je . mungkin ade yg tertanya2 , sy tulis tak lg pasal cinta .
so , the answers is YES . sy still lg tulis pasal love2 . u olls semua boleh lah email , shout or sewaktu dengannya pasal love problem awak2 semua . 





Sunday, 2 March 2014

Header untuk New Bloggers


assalamualaikum .
hi ? lama tak update ni . harini sy nak share something . Something yg kita boleh sumbat dalam header . kiranya sy laa yg akan tolong buat header utk awak2 semua . actually , ni utk newbie la . kalau yg lain nak suruh sy buat pun boleh jugak . sy takde masalah :) 

yg macam kartun2 cenggini memang banyak laa sy ada . ni yg separuh je sy tunjuk . ada yg muslimah , couple , emo girls bla bla bla . pilihlah ~ and , kalau dah berkenan bagitau sy (email/comment) . sy akan buat header cantik2 gitu .






banyak lg yg cantik , takkan sy nak letak semua la kan . kalau dalam satu header tu nak letak 3 icons pun boleh . cuma serabut laa sikit . 

maybe ada yg cakap *header dia sendiri pun tak cantik nak tolong buat header orang* . hello pakcik makcik , nanti sy bagi flying kiss  kick baru tahu .