Tuesday, 9 September 2014


assalamualaikum .
oh yes ! alhamdulillah . presentations plus assignments semua dah beres utk sem ni . so , final just around the corner . am I ready ? In shaa Allah . May Allah swt ease everything . come on Ain , u can do it . I may not be the best , but im definitely not like the rest :)



Wednesday, 16 July 2014

Ramadhan Buat Ku


assalamualaikum .

alhamdulillah , cepat je mase berlalu . harini dah masuk ramadhan yg ke-18 . first time dalam hidup , aku sambut bulan ramadhan dengan kawan-kawan . sahur dengan kawan , bukak puase dengan kawan , terawih dengan kawan . time tu laa rindu family . rindu umi . 




tengok jubah tu , sampai ke lantai . sapu lantai minah ni ~


Tuesday, 15 July 2014

aku sombong ? maaf , aku sombong bermaruah .

Tuesday, 17 June 2014

Blog Berhabuk

assalamualaikum ...
apa khabar ? post spontan sikit . dah lame sy tak update blog ni . al maklumlah busy sesangat . 



alhamdulillah , sy dah sambung belajar . DIPLOMA PSIKOLOGI heee dekat Kolej jaiputra , Kota Bharu . nanti , sy cerite lg k pasal kehidupan sy kt kolej ni . 


Saturday, 8 March 2014

LOVE : Cinta Ditolak

assalamualaikum . hi ?
so , sebelum tu HAPPY WOMEN'S DAY :)



based on my opinion , kita tak perlu sgt nak rasa kecewa bila cinta kena tolak . sepatutnya kita bersyukur , Allah jauhkan kita dari cinta yg sia sia . yakinlah , Allah merancang sesuatu yg lebih baik utk kita :) . 

ni tak , cinta kena tolak , putus cinta nak je bunuh diri , nak je kelar nadi . kalau mengikut fakta , LELAKI yg *mengelar* nadi sbb frust ramai yg mati berbanding PEREMPUAN . mana taknya , lelaki kan kuat . acecey . sekali di kelar nya , fuh mampus mati teros . perempuan ni 2 3 4 kali kelar belum tentu mati . lemah la kata kan . 

org yg tolak cinta kita tu bukan tak menghargai kita . memang betul la kata orang , lebih baik sayangkan org yg sayangkan kita daripada kita sayangkan org yg belum tentu sayangkan kita . fikir apa kurangnya kita ? dalam dunia ni tak ada yg sempurna . org yg tolak cinta kita tu tak da sbb lain . sbb cinta kan yg lain, cuba nak cari yg lebih sempurna . tapi alasannya , *saya tak sesuai utk awak* *saya nak belajar dulu* *saya belum sedia nak bercinta dengan awak* *saya rasa lebih baik kita kahwin drpd bercinta2 monyet ni , saya tunggu awak 10 tahun lagi* . 

so , kita boleh fikir yg mana baik . nak tunggu , nanti terluka . nak move on , rasa sayang . Allah puts someone special in your life for a reason and remove he/she from your life for a better reason .

terima kasih kpd yg inbox/shout sy utk kongsi masalah cinta ini .

*apa yg sy post takda kena mengena dgn sy , ini cerita anda , sy bagi pendapat . email (nurainalias617@yahoo.com) / comment / shout / inbox(fb , wechat) sy if anda ada cerita cinta yg nak dikongsikan *


Wednesday, 5 March 2014

LOVE POST

assalamualaikum .



ni post spontan je . mungkin ade yg tertanya2 , sy tulis tak lg pasal cinta .
so , the answers is YES . sy still lg tulis pasal love2 . u olls semua boleh lah email , shout or sewaktu dengannya pasal love problem awak2 semua . 





Sunday, 2 March 2014

Header untuk New Bloggers


assalamualaikum .
hi ? lama tak update ni . harini sy nak share something . Something yg kita boleh sumbat dalam header . kiranya sy laa yg akan tolong buat header utk awak2 semua . actually , ni utk newbie la . kalau yg lain nak suruh sy buat pun boleh jugak . sy takde masalah :) 

yg macam kartun2 cenggini memang banyak laa sy ada . ni yg separuh je sy tunjuk . ada yg muslimah , couple , emo girls bla bla bla . pilihlah ~ and , kalau dah berkenan bagitau sy (email/comment) . sy akan buat header cantik2 gitu .






banyak lg yg cantik , takkan sy nak letak semua la kan . kalau dalam satu header tu nak letak 3 icons pun boleh . cuma serabut laa sikit . 

maybe ada yg cakap *header dia sendiri pun tak cantik nak tolong buat header orang* . hello pakcik makcik , nanti sy bagi flying kiss  kick baru tahu . 





Tuesday, 4 February 2014

Background Comel Cute

assalamualaikum . ok hai ?
harini sy nak share background cantik + comel yg boleh kita sumbat dalam kita punya blog .
so , just tekan SINI . 


dah pilih dah ? ok lepas tu , new tab . buka blog u olls . 

1) Sign In akaun blog
2) Dashboard
3) Layout
4) Add a gadget
5) HTML/JavaScript

ok , copy ni .

<style type="text/css">
body {
background-image: url("COPY IMAGE URL");
background-position: center
background-attachment: fixed; }
</style>

next , pergi kat background yg comel tadi . dah pilih an , so tekan . klik kiri and dia akan keluar macam ni . copy url imej tu and paste . SAVE !


got it ? ok lah . tak nak ah tulis panjang panjang nanti ade pulak yg muntah . huhu . bubye 


*blackquote sy tak jadi ,ape kes ? tak reti gune blog yg new version ni :(





Tuesday, 14 January 2014

Persahabatan kepada Couple ?





Perasaan macam ni , mesti ada dalam diri sesetengah orang . ni bagi seorang kawan yg mempunyai perasaan kpd kawan karib . hum . kawan dah lama tapi nak diajak ber'couple' pulak . 

lama lama berkawan pasti akan timbul perasaan sayang lebih daripada seorang sahabat . perlu ke perasaan ni diluahkan ? atau nak biar macam tu je ? nanti patah hati pulak .

sebenarnya , ni hak masing masing . bagi sy , kalau dah lama berkawan tu , tak payah kot nak couple . nanti bila dah clash , konfem dah tak rapat macam dulu . nanti bila dah jumpa mesti segan . 



#Salam Maulidur Rasul . Ya Rasulullah , aku rindu pada mu 


Friday, 3 January 2014

Biasiswa

Assalamualaikum . hum 
budak budak batch 96 ade dapat tak mcg ni ?


seriously , tak tahu nak percaya ke tak . PTPTN pun kene interview jugak ke ? and , kena bayar pulak tu kalau layak . was was jugak sebenarnya . 


then , MARA pulak dah sedia maklum pasal hal ni . So ? arghhhh .

btw , kos yg ditawarkan dalam text tu *Nurse , Health Science , Bisnes* . langsung tidak menepati cita cita kuuu . saya tak minat sains walaupun saya budak sains . Sains saya jarang nak lepas tong !

what should I do ?








Wednesday, 1 January 2014

Gary 'Running Man' Datang Malaysia




Bagi peminat korea semestinya sudah mengetahui berita mengenai dua orang bintang popular daripada rancangan variety korea , Running Man iaitu Kim Jong Kook dan Lee Kwang Soo yang akan menjejakkan kaki ke Malaysia pada Januari 2014 .

Kali ini , Gary atau nama sebenarnya Kang Hee-gun juga  akan berada di Malaysia .Gary yang pernah digosipkan bercinta dengan Song Ji Hyo di dalam rancangan Running Man bakal menemui para peminat di  gedung fesyen Kenanga Wholesale City pada 11 Januari 2014 .

Namun kedatangan Gary bukanlah sebagai wakil daripada program terkenal tersebut , sebaliknya penyanyi rap itu akan tiba bersama , Gil Seong-jeon untuk showcase pertama mereka di Asia . Duo hip jop yang dikenali sebagai Leessang ini akan mengadakan Leesang 1st Asia Showcase in Malaysia .
Jangan lupa saksikan muzik video berjudul Tears dari Leessang !


:: Di ubahsuai dari Majalah Mangga edisi Januari 2014