Saturday, 27 April 2013

Cinta Jarak Jauh :)


assalamualaikum .
haii :)
post ape erk kali ni ?
humm .
ade tak kat sini couple jarak jauh ? 
haa ~

Cinta Jarak Jauh :)



Biasanya Cinta Jarak Jauh ni tak kekal lame kan ? maybe dlm sebulan dua bulan camtu ?
or ade sampai setahun ? wow ! bagus-2 .

dalam Cinta Jarak Jauh ni ade dua :
a) Cinta yg tak tengok muke ,
b) Cinta yg dah kenal lame

Cinta yg tak tengok muke nii , haaa ! mcm couple tak pernah jumpe laa . suke sangat couple
pahtu langsung tak terpikir nak jumpe . pahtu main sent-2 pic je . entah betol entah tidak
pic yg dihantar tuu . entah-2 artis indon takk tuu ?

Cinta yg dah kenal lame ni , korang dahh lame kenal dia . dah lame bercinta dgn dia .
tut tut , dia kena pindah kerja ke , pergi sambung belajar ke .

camne nak kekalkan Cinta Jarak Jauh ni erk ?

tak susah . yg penting :
1) SETIA .
2) Jangan lost contact
3) selalu percaya pd pasangan sendiri ( even dia tipu , buat-2 percaya je . pahtu kite
tipu dia pulak )

haa ! oke oke . dah dah ! 

p/s : ingat ! sayang mane pun kita kat seseorang tuu , sayang akan ALLAH swt lebih dari segala-galanya lagi ok :)

eh ! apsal blog aqu dahh jadi blog cinta ni ?



Tuesday, 23 April 2013

10 tanda-2 hubungan TAK kekal lama :(


assalamualaikum .
hai . hum :)


ade kat sini da putus cinte ? or maybe gadoh ngn pasangan ?
haaa ~ jom share !

10 tanda-2 hubungan TAK kekal lama :(

1) Si dia selalu mengawal pergerakan kita sedangkan kita sendiri tak boleh tahu pasal aktiviti luar si dia .

2) kita dan si dia selalu bergaduh even benda yg remeh-temeh je .

3) kita semakin bosan bersamanya , nak tengok muka pun dah rasa benci .

4) si dia mula bangkit membangkit cerita yg dulu-2 , contoh mcm wangnya yg dibelanjakan utk kita , hadiah yg di baginya dulu-2 . and , mengawal perbelanjaan kita .

5) kita dan si dia dah mula berahsia .

6) kita tidak lagi bebas membuat keputusan sendiri dan sering dikongkong .

7) si dia kurang mempedulikan perasaan kita .

8) si dia berubah sikap dan kurang memanjakan kita lagi .

9) si dia mula menyuruh kita mengutamakan dia dalam segala hal .

10) kita pun dah mula minat kat orang lain , and pahtu nak couple dgn yg lain pulak .

so ? ade tak tanda-2 mcm tu ? kalu ade , n still sayangkan hubungan tuu lagi .
mohon dijauhkan .

ingat ! sayang mane pun kita kat seseorang tuu , sayang akan ALLAH swt lebih dari segala-galanya lagi ok :)

Sunday, 21 April 2013

PERKHEMAHAN PERDANA SMK SERI PAKA


assalamualaikum .
oke , seriously . PENAT !
bru balek dri PERKHEMAHAN PERDANA PERINGKAT SEKOLAH ~
penat-2 pom , best ttp best .
okayy , jom story (:

KHAMIS , 18/4
pukol 2ptg sume berkumpol kt skolah . daftar diri dulu phtu amek tag nama .then pandai-2 dirikan khemah masing-2 .
mase tengah hepi-2 tuu , hum oke . PENGERUSI unit Puteri Islam (unit wa laa tuu~) tarik diri .tak datang . What the ? abes budak-2 ni sape nak jage ? aqu ? aqu SETIAUSAHAje kay . huhh ~ takpe-2 . naseb baek ade NAIB PENGERUSI .
lepas abes mendirikan khemah , kiteorang buat gajet pulak . buloh nak buat pintu gerbang pulakk tade . so , terpaksa pegi cari . cari pulak kt bawah rumah kosong .  mule-2
da nampak buloh tuu , tarikk jee laaa . makk aihh . panjang giler buloh nii. mane muat nak sumbak dalam kereta cikgu wa . takpe2 . tarik yg lagi satu . tarik punye tarik punye
tarik . hum . oke . dahh nampak kain hitam pulakk yg kt tengah2 buloh tuu . omaiigadd .
amende tuu ? simpan balek . amek bulohh yg laen .
dahh selesai bab buloh . time for eat . cikgu bg mkanan , coz kiteorang ta smpt nak sedia sndri . time nak mkn tuu , alamakk aiii . basii pulakk . 
dgn perut yg lapar , pegi mndi . then , berkumpul kt surau smpai pukol 11 mlm mcm tuu a . balek khemah n tido .

JUMAAT , 19/4
pukol 3pagi , Qiamullai smpai suboh . ta tido waa arituu . pahtuu , masak utk adek-2 .
unit laen cikgu tolong masak ! unit aqu ? tade org nak care pom . pandai-2 laa kiteorang buat sendiri . 
pukol 8:30 , ade pertandingan kawad kaki . lps abes kawad kaki ade pertndingan mind race  + masakan . aqu join yg mind race je . budak laky biase laa , time solat jumaat dye orang pegi solat laa . berjalan kaki dari sekolah ke masjid . banyak pahale tuu ~
lps tuu kiteorang makan + mandi + solat + tido sekejap .
sebelah ptg pulak , ade pertandingan gubahan + anyaman + tali temali . 
malam lps solat ade malam kebudayaan . DIKIR BARAT ! oke , Puteri Islam dpt giliran no 2 .
huh ~ naseb baek kiteorang punye persembahan oke . oke laa jugakk dri unit Bomba tuu .
dlm pukol 10:45 , berkumpul semuaa ~ kite adee permainan BURUNG HANTU ! yeahh ! suke-2 . sume kene tutup mate , then permainan bermulaa . hehehe . maen punye maen punye maen . daa pukol 12 . so kne stop maen n sume pelajar kne kumpul . ade yg kne rasok ! 
terjerit situu sini . okee . waa seram . naseb baek bukan drii unit wa . unit pengakap  budakk tu . balek khemah masing-2 .
pukol 2pagi . satuu jeritan yg mengganggu tido wa . budak dari unit wa pulakk yg kene . ape yg wa nak buad ni ? oke . wa sambong tido . bia ckgu yg urus .

SABTU , 20/4
hari yg ku tunggu-2 . nakk balek . rindu UMI ~ kemas khemah masing-2 , then berkumpul kt dewan utk penyampaian hadiah . tahunn ni Puteri Islam takk menang secara keseluruhan .
masakan n gubahan dpt num 1 (: . due kali waa naek pentas amek hadiah utk masakan n mind race . mind race dpt num 5 , nii sume salahh waa ! sokeyy ~ dikir barat + anyaman + tali temali dpt num 3 .okee daa tuu .

dlm pukol 11 , balek rumah . da sampai rumahh , satu name je waa panggil "UMI UMI , I MISS YOU " .

walau pe pom . waa hepii giler !

waa punye anakk buah !