Tuesday, 31 December 2013

Funny Video - Ketiak Po Po Po

assalamualaikum . hi . 
harini ada satu video nak share . seriously , untuk siapa-2 yang tengah sedih sedih . tengok la video . confirm tak sedih dah lepas ni . hayati liriknya sekali okay ! tabik untuk orang yang letak subtitles kat bawah tu hahaha .

tengok sekali dengan muka budak ni . macam nak mintak penampar pun ade bhaha . enjoy :D




Monday, 30 December 2013

Just Give Me A Reason Lyrics - Pink ft Nate Ruess







Right from the start
You were a thief
You stole my heart
And I your willing victim
I let you see the parts of me
That weren't all that pretty
And with every touch you fixed them

Now you've been talking in your sleep, oh, oh
Things you never say to me, oh, oh
Tell me that you've had enough
Of our love, our love

Just give me a reason
Just a little bit's enough
Just a second we're not broken just bent
And we can learn to love again
It's in the stars
It's been written in the scars on our hearts
We're not broken just bent
And we can learn to love again

I'm sorry I don't understand
Where all of this is coming from
I thought that we were fine
(Oh, we had everything)
Your head is running wild again
My dear we still have everythin'
And it's all in your mind
(Yeah, but this is happenin')

You've been havin' real bad dreams, oh, oh
You used to lie so close to me, oh, oh
There's nothing more than empty sheets
Between our love, our love
Oh, our love, our love

Just give me a reason
Just a little bit's enough
Just a second we're not broken just bent
And we can learn to love again
I never stopped
You're still written in the scars on my heart
You're not broken just bent
And we can learn to love again

Oh, tear ducts can rust
I'll fix it for us
We're collecting dust
But our love's enough
You're holding it in
You're pouring a drink
No nothing is as bad as it seems
We'll come clean

Just give me a reason
Just a little bit's enough
Just a second we're not broken just bent
And we can learn to love again
It's in the stars
It's been written in the scars on our hearts
That we're not broken just bent
And we can learn to love again

Just give me a reason
Just a little bit's enough
Just a second we're not broken just bent
And we can learn to love again
It's in the stars
It's been written in the scars on our hearts
That we're not broken just bent
And we can learn to love again



Oh, we can learn to love again
Oh, we can learn to love again
Oh, oh, that we're not broken just bent
And we can learn to love again

Thursday, 12 December 2013

LOVE : Kenapa Orang Panggil Saya Playboy ?

assalamualaikum . hi
ok . harini sy nak story pasal playboy .
sy dpt shout dari seorang lelaki . ok sy bgy nama Encik Playboy :) .


ramai sangat ke orang yg panggil Encik playboy ni 'playboy' ? that is my first question .
ok camni . Encik playboy tengok  drama Playboy Itu Suami Aku tak ? sy suke cerita tu , huahua .
ok ni xde kene mengena , iklan sekejap . back to the kisah Encik Playboy ni . 

Maybe sikap Encik Playboy ni yg membuat orang panggil Encik Playboy ni mcm tu .Agaknya
Encik PB ni single , tetapi Encik PB ni duk berkasih sayang dengan ramai perempuan . Itu andaian
pertama sy . andaian kedua sy , kemungkinan Encik PB ni dah ada gf , tapi mengaku single
sibuk dgn org lain . mcm main kayu tiga camtu . so yg mana satu
Encik PB ?

macam ni , nak suruh org stop panggil kita playboy kan ? you just stop dgn perangai you .
back to normal . kalau rasa sayang kat seseorang tu , just dia je ok ? tak perlu org
lain sebagai tempat nak lepas bosan ke ape . SETIA . dah cukup layan .tak payah duk
menggatal dengan org lain . okay ?



Ada problem dengan kekasih ? Jom cerita :) Inbox kat fb , shout or email .






Wednesday, 11 December 2013

LOVE : Cinta Jarak Jauh + Lost Contact

assalamualaikum . hi .
okay . harini sy dah start balik update pasal LOVE . hum . actually ni dah lama sy nak post . tapi asyik tertangguh and busy je kan . sy dapat comment back ni dari 27/4 lg . and sorry kpd Miss A kerana balas lambat ok pasal comment awak ni .

sy dapat comment pasal post post sy yg lepas pasal CINTA JARAK JAUH tu . 

Miss A ni sy memang kenal sgt . rapat jugak dengan sy . problem dia ialah bercinta jarak jauh la . and , dia tanya sy apa yg patut dia buat coz mereka pun dah lost contact .




bila bercinta dengan jarak yg jauh , kepercayaan tu akan hilang sikit . tapi , bila dah lost contact . apa yg kita nak buat ? hah ! bukan lost number phone ok .sebenarnya , Miss A ni ade je tengok si dia kat facebook . Cuma malu nak tegur . percayalah . kalau si dia masih sayangkan kita , dia akan cari balik . and lagi satu , mungkin kita malu nak mesej dia dulu or call ke ape . malu nak bertegur dulu . jgn keras kepala sgt . kalau malu nak bertegur pun , like like je gambar si dia dekat facebook . nanti masuk laa dalam notification dia . and , dia akan start tegur kita balik . slow slow ye sayang . dan satu lg , kalau kita sendiri pun dah rasa tak sayang kan dia , just nak suka suka . lupakan saja pasal si dia . okay ?

sy post ni , atas daripada cerita Miss A . kalau cerita korang pulak , lain la jawapannya . :)



Ada problem dengan kekasih ? Jom cerita :) Inbox kat fb , shout or email .




Tuesday, 10 December 2013

Update Blog

assalamualaikum . hi .



so apa khabar ? dah lama sy tak update blog ni . Well , budak baru habis SPM :) . busy la sikit kan . hum . jawab exam aritu pun tak ade la senang mana , susah itu mesti . I dah try my best even addmath and kimia buat sy rasa nak bunuh diri .okay . 
satu hari sy habisan masa utk edit , update blog ni .simple je kan :) takpe yg penting sy suka . so , nanti sy update blog lagi ok ?



Saturday, 27 April 2013

Cinta Jarak Jauh :)


assalamualaikum .
haii :)
post ape erk kali ni ?
humm .
ade tak kat sini couple jarak jauh ? 
haa ~

Cinta Jarak Jauh :)



Biasanya Cinta Jarak Jauh ni tak kekal lame kan ? maybe dlm sebulan dua bulan camtu ?
or ade sampai setahun ? wow ! bagus-2 .

dalam Cinta Jarak Jauh ni ade dua :
a) Cinta yg tak tengok muke ,
b) Cinta yg dah kenal lame

Cinta yg tak tengok muke nii , haaa ! mcm couple tak pernah jumpe laa . suke sangat couple
pahtu langsung tak terpikir nak jumpe . pahtu main sent-2 pic je . entah betol entah tidak
pic yg dihantar tuu . entah-2 artis indon takk tuu ?

Cinta yg dah kenal lame ni , korang dahh lame kenal dia . dah lame bercinta dgn dia .
tut tut , dia kena pindah kerja ke , pergi sambung belajar ke .

camne nak kekalkan Cinta Jarak Jauh ni erk ?

tak susah . yg penting :
1) SETIA .
2) Jangan lost contact
3) selalu percaya pd pasangan sendiri ( even dia tipu , buat-2 percaya je . pahtu kite
tipu dia pulak )

haa ! oke oke . dah dah ! 

p/s : ingat ! sayang mane pun kita kat seseorang tuu , sayang akan ALLAH swt lebih dari segala-galanya lagi ok :)

eh ! apsal blog aqu dahh jadi blog cinta ni ?



Tuesday, 23 April 2013

10 tanda-2 hubungan TAK kekal lama :(


assalamualaikum .
hai . hum :)


ade kat sini da putus cinte ? or maybe gadoh ngn pasangan ?
haaa ~ jom share !

10 tanda-2 hubungan TAK kekal lama :(

1) Si dia selalu mengawal pergerakan kita sedangkan kita sendiri tak boleh tahu pasal aktiviti luar si dia .

2) kita dan si dia selalu bergaduh even benda yg remeh-temeh je .

3) kita semakin bosan bersamanya , nak tengok muka pun dah rasa benci .

4) si dia mula bangkit membangkit cerita yg dulu-2 , contoh mcm wangnya yg dibelanjakan utk kita , hadiah yg di baginya dulu-2 . and , mengawal perbelanjaan kita .

5) kita dan si dia dah mula berahsia .

6) kita tidak lagi bebas membuat keputusan sendiri dan sering dikongkong .

7) si dia kurang mempedulikan perasaan kita .

8) si dia berubah sikap dan kurang memanjakan kita lagi .

9) si dia mula menyuruh kita mengutamakan dia dalam segala hal .

10) kita pun dah mula minat kat orang lain , and pahtu nak couple dgn yg lain pulak .

so ? ade tak tanda-2 mcm tu ? kalu ade , n still sayangkan hubungan tuu lagi .
mohon dijauhkan .

ingat ! sayang mane pun kita kat seseorang tuu , sayang akan ALLAH swt lebih dari segala-galanya lagi ok :)

Sunday, 21 April 2013

PERKHEMAHAN PERDANA SMK SERI PAKA


assalamualaikum .
oke , seriously . PENAT !
bru balek dri PERKHEMAHAN PERDANA PERINGKAT SEKOLAH ~
penat-2 pom , best ttp best .
okayy , jom story (:

KHAMIS , 18/4
pukol 2ptg sume berkumpol kt skolah . daftar diri dulu phtu amek tag nama .then pandai-2 dirikan khemah masing-2 .
mase tengah hepi-2 tuu , hum oke . PENGERUSI unit Puteri Islam (unit wa laa tuu~) tarik diri .tak datang . What the ? abes budak-2 ni sape nak jage ? aqu ? aqu SETIAUSAHAje kay . huhh ~ takpe-2 . naseb baek ade NAIB PENGERUSI .
lepas abes mendirikan khemah , kiteorang buat gajet pulak . buloh nak buat pintu gerbang pulakk tade . so , terpaksa pegi cari . cari pulak kt bawah rumah kosong .  mule-2
da nampak buloh tuu , tarikk jee laaa . makk aihh . panjang giler buloh nii. mane muat nak sumbak dalam kereta cikgu wa . takpe2 . tarik yg lagi satu . tarik punye tarik punye
tarik . hum . oke . dahh nampak kain hitam pulakk yg kt tengah2 buloh tuu . omaiigadd .
amende tuu ? simpan balek . amek bulohh yg laen .
dahh selesai bab buloh . time for eat . cikgu bg mkanan , coz kiteorang ta smpt nak sedia sndri . time nak mkn tuu , alamakk aiii . basii pulakk . 
dgn perut yg lapar , pegi mndi . then , berkumpul kt surau smpai pukol 11 mlm mcm tuu a . balek khemah n tido .

JUMAAT , 19/4
pukol 3pagi , Qiamullai smpai suboh . ta tido waa arituu . pahtuu , masak utk adek-2 .
unit laen cikgu tolong masak ! unit aqu ? tade org nak care pom . pandai-2 laa kiteorang buat sendiri . 
pukol 8:30 , ade pertandingan kawad kaki . lps abes kawad kaki ade pertndingan mind race  + masakan . aqu join yg mind race je . budak laky biase laa , time solat jumaat dye orang pegi solat laa . berjalan kaki dari sekolah ke masjid . banyak pahale tuu ~
lps tuu kiteorang makan + mandi + solat + tido sekejap .
sebelah ptg pulak , ade pertandingan gubahan + anyaman + tali temali . 
malam lps solat ade malam kebudayaan . DIKIR BARAT ! oke , Puteri Islam dpt giliran no 2 .
huh ~ naseb baek kiteorang punye persembahan oke . oke laa jugakk dri unit Bomba tuu .
dlm pukol 10:45 , berkumpul semuaa ~ kite adee permainan BURUNG HANTU ! yeahh ! suke-2 . sume kene tutup mate , then permainan bermulaa . hehehe . maen punye maen punye maen . daa pukol 12 . so kne stop maen n sume pelajar kne kumpul . ade yg kne rasok ! 
terjerit situu sini . okee . waa seram . naseb baek bukan drii unit wa . unit pengakap  budakk tu . balek khemah masing-2 .
pukol 2pagi . satuu jeritan yg mengganggu tido wa . budak dari unit wa pulakk yg kene . ape yg wa nak buad ni ? oke . wa sambong tido . bia ckgu yg urus .

SABTU , 20/4
hari yg ku tunggu-2 . nakk balek . rindu UMI ~ kemas khemah masing-2 , then berkumpul kt dewan utk penyampaian hadiah . tahunn ni Puteri Islam takk menang secara keseluruhan .
masakan n gubahan dpt num 1 (: . due kali waa naek pentas amek hadiah utk masakan n mind race . mind race dpt num 5 , nii sume salahh waa ! sokeyy ~ dikir barat + anyaman + tali temali dpt num 3 .okee daa tuu .

dlm pukol 11 , balek rumah . da sampai rumahh , satu name je waa panggil "UMI UMI , I MISS YOU " .

walau pe pom . waa hepii giler !

waa punye anakk buah !

Wednesday, 27 March 2013

Family 5K




assalamualaikum .


mereka SAHABAT sy , DUNIA & AKHIRAT . 

harini , tetibe plak nak update blog . well , mane taknyerr ! dahh berabad blog nih tak update .


oke , kite story pasal member2 kelas sy kay !
starting from my minah-2 senget duluu .


Atikah . Sengal + giler . tempat sy mengumpat n mengadu . inilahh orangnye ;) suke bace novel . tapi , kalu dalam sebulan tuu , satu novel belom tentu habis di bace .

Fanida . orang tengah dlm sume masalah . tpi , kdg-2 tak aa jugakk , sbb kdg-2 dye pom cari masalah . sengal + kelakar . kaki novel yg tegar .

yg kanan tu , Farah . dye nih daa mcm kakak sy , sume bende bole share , tempat mengate pom dye nihh jugak . yg tengah tuu Araa , backup singer sy . ape-2 lagu yg wa nyanyi , dye sambung . yg hujungg tu , Syahirah . pandai orangnye . ramai peminatt tuhh , tapi dye nihh songongg sikit . susahh nak paham bab-2 sosial nihh . kaki novel yg teramat tegar . 1day , 1novel konfem habes dibace .

the beautiful girls in my class . Shafiqah & alisa . Pandai + Gergeous . btw , sudah di taken ye . taken by mamat-2 kelas wa .

aaa . yg nihh kaki gosip . mereka laa pembawa gosip hangit lam kelas wa . Fatin & Syafika . Gosip pasal minahh ni , minah tu . cik abang tuu , cikk abang nihh . yg penting , kaki gaduhh nih .

then , last skali . Faizatul . tade pic laa . dye nihh susa sket nk berpic . lam fesbuk tade gambar . Muslimah ."COUPLE TUU DOSA" - ayat si Faizatul .

humm oke , giliran mamat-2 poyo punyer cite plak .

dari kiri ,Ikhmal , Bukhari , Shahrul , Faris . Ikhmal nihh sahabat sejati wa . pandai simpan rahsie . Bukhari , dancer + sweettalker . ayat yg dye slalu kate ' nice shoes ' , KPOP . Shahrul , haha . my husband in my class . Pelawak + penyanyi + penyenyeh . Faris , pendiam . humm



Badrul & Rafie . Kanak-2 ribena nihh . Penceria hidup 5K . Badrul , Semeska Photographer . Rafie , monitor 5K .

haaa . ygg nii ramaii . daa mcm gangster daa . yg tengahh berpistol tuu , Idlan . tempat wa bermain + bergurau .  yg belakang rambut ala-2 Genji tuu Aiman . Alisa's babyboy , my twins . tepii yg tunduk tuu Amirul . Shafiqah's fiancee . yg bersongkok tuu Aliff , pendiam . ape yg dye buat dalam kelas tak pernah wa tahu . yg laen ade yg pindah n ade yg da cite tadi .

yg bajuu alaa-2 wane pink tuu , Fakrusy . Pengerusi pusat sumber sekolah . haha . tepi dye tuu , Ripin . keeper sekolah . yg laen tak penting n sudahh di cerite .

last . Murshid & Afiq . Murshid , dia selalu dgn dunianye sendiri . pengacauu . baek ade , jahat pom ade . Afiq , budak baru . yg dye tahu "KETAWA" .

that's oll . KAMI , SPM CANDIDATES 2013 ! SAYANGG SEMESKA .



Friday, 22 February 2013

oh MY !

assalamualaikum .


da lame gilerr ta update blog . rinduu sume :) 

tahunn nihh , sy rase mcm tahunn paling malas skali nak belajar .
walaupun tahunn nihh SPM . kaluu tak lulus camne ?

aaaa , humm ~ pikir pasal SPM buat aqu pening kepale je . STOP THINKING ! 



...............


Monday, 11 February 2013










...

Blog nihh makin lame makin hudoh je . Belom ade mase nak edit2 bebagaii . Ta cantek jgn kutok ,

Spontan .

Thursday, 24 January 2013

SALAM MAULIDUR RASUL 2013 / 1434H

assalamualaikum .
alhamdulillah , sy masih lagi berpeluang nak sambut Maulidur Rasul tahun nih . 



12 Rabiulawal , tahun gajah lahirlah seorang insan yg terpuji iaitu Nabi Muhammad s.a.w , Nabi terakhir .

Harini , hari bersejarah bg semua umat islam . Syukur kpd hadrat ilahi .

Jomlah sume ! keluar bawak sepanduk , banner , berarak keliling kampung sambil berselawat :) . Tunjukkan rasa cinta kite kpd Rasulullah . 

I love Allah .
I love Muhammad .
I love Islam .




Friday, 4 January 2013

terharu ~

assalamualaikum .
post spontan sket . 


tetibe plak rase terharu >_< .
umi , abah TERIMA KASIH banyak-2 .
iloveyouu oll's .


*sy mmg suke post yg simple-2 , takk letih orang nak bace ;)