Friday, 28 December 2012

Selamat Pengantin Baru - KFCM & LEUNIEY -

assalamualaikum .


selamat pengantin baru kepada Khairul Fahmi Che Mat & Nur Eilunie Natasha Nazri . daa kahwin daa ( 28/12/2012 )


sy sebagai 'blogger' biase *chewahhh ! . nak ucapkan Selamat Pengantin Baru dan semoga bahagia ke anak cucu . :) 
"tokseyy baloh-2 dehh"


:Leuniey cunn gilerr an3 ?

tahniah !



Sunday, 23 December 2012

Perempuan Suka Lelaki ?? *NORMAL


assalamualaikum .


Dear lelaki ♥ ,

4 bende perempuan buat bile dye suke kat someone :


selalu stalk wall facebook/twitter mamat tu . sume bende pasal mamat tu dye nak amek tahu .[when i have crush on someone , i notice every single detail about him . No matter how small it ]

 curi-2 amek gambar lelaki tuhh . amek pic lam facebook/twitter kerr . then edit . tak pun edit pic sendiri , then letak name mamat tu bawah pic dye . [ angguk kalau pernah buat ]

cepat jealous . bace kat twitter mamat tuu tengah main tweet dgn perempuan laen . pahtu dye pulakk buat tweet menyampah dye . [ ' i'm afraid of losing you ' *wekks]

selalu mesej or call . [ bile call pulak selalu WAITING ! waa , nampak sangat . ]

btw , tak semestinya perempuan yg suke pada lelaki dye buat mcm tuu . ade yg bole pendam je . ALLAH lebih mengetahui segala-galanya . 

Girls , be yourself no matter what they say . 

Boys , HARGAI KAMI *perempuan . 







Tuesday, 18 December 2012

5 Alasan Lelaki Bagi Kat Awek Bila Nak Clash


assalamualaikum .


5 alasan lelaki bagi kat awek bile nak clash :

♥ awak , sy tak sesuai utk awak . awak terlalu baik utk sy . [ bile dah couple 5bulan baru kaw nak ckp tak sesuai , asal tak ckp mule2 kenal . buat awek frust nonggeng je ] OMG OMG !

 sy nak belajar dulu . nanti senang nak dpt kerja , bolehh la sy tanggung awak . sy nak fokus[ mcm la spm kaw tu lulus , spender kaw pom mak kaw beli lagi nak tanggung anak dare orangg plak .] OMG OMG !

 kite stop dulu urr . InsyaAllah kalau ade jodoh nanti kite jumpe lagi [ korok mung ! ] OMG OMG !

 ma sy tak bagi couple . [ aaa , kaw kim salam kat ma kaw tuhh , ckp je la MA tu awek kaw , well MAMA PAPA ] OMG OMG !

 sy dah bosan bercouple .[ aa , bagos ah tu . keesokan hari buat relay kat fesbuk dgn orang laen ] +actually , ni alasan abg sy , Arman . OMG ! OMG !



6 benda perempuan buat bile lelaki mintak putus :

 menangis dalam bilik , tak makan . [ 3hari tak mandi wooo !]

 ngadu kat member [ tempat ngadu ]

 bunuh diri [ sesetengah je laa , yg akal pendek . n pakwe terlalu hensem , tak sanggup nak putus ]

♥ telan ubat tidur . [ nak tenangkan fikiran ]

♥ luah perasaan kt blog [herr , yg ade blog je] . paling lapok , tulis lam buku diari .

dan , yangg paling best :
♥ CARI PAKWE BARUU WOOOOO !



 now , everybody hurts . everybody = *girls . 



sesetengah alasan daripada : Farah Shafida , hehhe



Saturday, 15 December 2012

MAKAM CIK SITI WAN KEMBANG

assalamualaikum . post kali ini berdasarkan cerita seorang pakcik yg menjage kawasan Tanah Perkuburan Banggol , Kelantan .
_________________________________________________________________


CIK SITI WAN KEMBANG , wanita cantik yg pernah memerintah kerajaan Kelantan pd ketika dahulu . tengok pic CIK SITI saje dah tertarik even pic tuu mcm lukisan . lawo giler kan ?

CIK SITI dikatekan meninggal dunia pd usia 97tahun dan tidak pernah berkahwin . CIK SITI di tempatkan di Tanah Perkuburan Bonggol , Kelantan . tapi , ade sesetengah sumber yg mengatakan bahawa CIK SITI telah ghaib . entah betul entah tidak . 

Akan tetapi , sy sendiri pernah melawat kubur/makam CIK SITI di Bonggol , Kelantan bersama family dgn seorang pakcik yg menjage kawasan Tanah Perkuburan tersebut [penunjuk arah larh kirenya , maklumlah panjang kawasan kubur tu 10hektar] .




Kalu tengok pic kat atas , ade dua makam dalam satu bangsal [bangsal erk mcm tu?] . dulu makam tuu dikelilingi dgn pagar yg tinggi dan kelambu , tapi ade yg kena curi tuu pasal buat pagar mcm tuu . makam itu ialah makam CIK SITI dan orang kanannya . makam disebelah kanan ialah makam CIK SITI WAN KEMBANG , dan disebelah kiri pula makam orang kanannya .

makam CIK SITI WAN KEMBANG

makam orang kanan CIK SITI

tetapi , kalu dilihat pd gambar tersebut , makam CIK SITI lebih kecil drpd orang kanannya . ini kerana , pd ketika dahulu , belindan kayu milik CIK SITI dicuri dan diganti dengan belindan diatas dan telah bertukar dengan belindan orang kanannya sewaktu pemasangan belindan tersebut . itu sebab , belindan orang kanannya lebih besar . mungkin , nak protect CIK SITI WAN KEMBANG kott . 

belindan kayu makam CIK SITI

belindan kayu yg dikatekan pulang dgn sendiri

btw , belindan kayu yg telah dicuri dikatekan kembali dengan sendiri [pakcik tuu yg kate]. sekarang pun ade lagi belindan kayu di makam CIK SITI tapi sesetengah lagi ade di muzium . berat o , belindan kayuu tu .

kubur kaum kerabat CIK SITI

dikeliling bangsal tuu , ade bnyak batu nisan . batu nisan tuu dikatekan kaum kerabat CIK SITI .


yang bestnya , pakcik tu kate ade dalam suatu hari dia dgn anak sulungnya meronda di sekitar kawasan makam CIK SITI pd jam 3pagi . apa yg dia nampak , seorang perempuan serba putih , berambut panjang MENGILAI , dari taman permainan sebuah sekolah . belakang sekolah tu , dekat dengan makam CIK SITI . bergegar kawasan makam CIK SITI kerana ngilaian perempuan serba putih tu . menyeramkan ! [pic atas diambil dari makam CIK SITI , jarak antara makam - taman permainan] . adakah perempuan itu CIK SITI WAN KEMBANG ? waallahualam .


muke burok , tapi excited dpt melawat makam CIK SITI . sempat jugak sedekahkan al-fatihah utk CIK SITI .


si tukang cerite -pakcik- :D





Sunday, 9 December 2012

Cuti

assalamualaikum .



cuti sekolah pom dah nak habes da . rindu members ku .  tak lame lagi spm laa aqu . :D . cuti yg memenatkan tapi happy ;) , sy bekerja ! sy lah pengurus [cewahh] , cashier , pelayan dan itu dan ini . sibuk bebeno bunyi [biase larh , restoran bapak aqu jugakk] . semue pekerja-2 baik-2 + banyak songeh + sporting Eja , Linda , Basir , bla bla bla *takperlutulispanjangpanjang*] . yang penting , gajinya ~~~ money money money ! 


perjalanan yang maseh jauh kawan :D


persahabatan yang berkekalan :)

yang penting , ALLAH & FAMILY dalam hati . <3


follow my twitter : tekan sini NURAIN ALIAS