Friday, 28 December 2012

Selamat Pengantin Baru - KFCM & LEUNIEY -

assalamualaikum .


selamat pengantin baru kepada Khairul Fahmi Che Mat & Nur Eilunie Natasha Nazri . daa kahwin daa ( 28/12/2012 )


sy sebagai 'blogger' biase *chewahhh ! . nak ucapkan Selamat Pengantin Baru dan semoga bahagia ke anak cucu . :) 
"tokseyy baloh-2 dehh"


:Leuniey cunn gilerr an3 ?

tahniah !



Sunday, 23 December 2012

Perempuan Suka Lelaki ?? *NORMAL


assalamualaikum .


Dear lelaki ♥ ,

4 bende perempuan buat bile dye suke kat someone :


selalu stalk wall facebook/twitter mamat tu . sume bende pasal mamat tu dye nak amek tahu .[when i have crush on someone , i notice every single detail about him . No matter how small it ]

 curi-2 amek gambar lelaki tuhh . amek pic lam facebook/twitter kerr . then edit . tak pun edit pic sendiri , then letak name mamat tu bawah pic dye . [ angguk kalau pernah buat ]

cepat jealous . bace kat twitter mamat tuu tengah main tweet dgn perempuan laen . pahtu dye pulakk buat tweet menyampah dye . [ ' i'm afraid of losing you ' *wekks]

selalu mesej or call . [ bile call pulak selalu WAITING ! waa , nampak sangat . ]

btw , tak semestinya perempuan yg suke pada lelaki dye buat mcm tuu . ade yg bole pendam je . ALLAH lebih mengetahui segala-galanya . 

Girls , be yourself no matter what they say . 

Boys , HARGAI KAMI *perempuan . 







Tuesday, 18 December 2012

5 Alasan Lelaki Bagi Kat Awek Bila Nak Clash


assalamualaikum .


5 alasan lelaki bagi kat awek bile nak clash :

♥ awak , sy tak sesuai utk awak . awak terlalu baik utk sy . [ bile dah couple 5bulan baru kaw nak ckp tak sesuai , asal tak ckp mule2 kenal . buat awek frust nonggeng je ] OMG OMG !

 sy nak belajar dulu . nanti senang nak dpt kerja , bolehh la sy tanggung awak . sy nak fokus[ mcm la spm kaw tu lulus , spender kaw pom mak kaw beli lagi nak tanggung anak dare orangg plak .] OMG OMG !

 kite stop dulu urr . InsyaAllah kalau ade jodoh nanti kite jumpe lagi [ korok mung ! ] OMG OMG !

 ma sy tak bagi couple . [ aaa , kaw kim salam kat ma kaw tuhh , ckp je la MA tu awek kaw , well MAMA PAPA ] OMG OMG !

 sy dah bosan bercouple .[ aa , bagos ah tu . keesokan hari buat relay kat fesbuk dgn orang laen ] +actually , ni alasan abg sy , Arman . OMG ! OMG !



6 benda perempuan buat bile lelaki mintak putus :

 menangis dalam bilik , tak makan . [ 3hari tak mandi wooo !]

 ngadu kat member [ tempat ngadu ]

 bunuh diri [ sesetengah je laa , yg akal pendek . n pakwe terlalu hensem , tak sanggup nak putus ]

♥ telan ubat tidur . [ nak tenangkan fikiran ]

♥ luah perasaan kt blog [herr , yg ade blog je] . paling lapok , tulis lam buku diari .

dan , yangg paling best :
♥ CARI PAKWE BARUU WOOOOO !



 now , everybody hurts . everybody = *girls . 



sesetengah alasan daripada : Farah Shafida , hehhe



Saturday, 15 December 2012

MAKAM CIK SITI WAN KEMBANG

assalamualaikum . post kali ini berdasarkan cerita seorang pakcik yg menjage kawasan Tanah Perkuburan Banggol , Kelantan .
_________________________________________________________________


CIK SITI WAN KEMBANG , wanita cantik yg pernah memerintah kerajaan Kelantan pd ketika dahulu . tengok pic CIK SITI saje dah tertarik even pic tuu mcm lukisan . lawo giler kan ?

CIK SITI dikatekan meninggal dunia pd usia 97tahun dan tidak pernah berkahwin . CIK SITI di tempatkan di Tanah Perkuburan Bonggol , Kelantan . tapi , ade sesetengah sumber yg mengatakan bahawa CIK SITI telah ghaib . entah betul entah tidak . 

Akan tetapi , sy sendiri pernah melawat kubur/makam CIK SITI di Bonggol , Kelantan bersama family dgn seorang pakcik yg menjage kawasan Tanah Perkuburan tersebut [penunjuk arah larh kirenya , maklumlah panjang kawasan kubur tu 10hektar] .




Kalu tengok pic kat atas , ade dua makam dalam satu bangsal [bangsal erk mcm tu?] . dulu makam tuu dikelilingi dgn pagar yg tinggi dan kelambu , tapi ade yg kena curi tuu pasal buat pagar mcm tuu . makam itu ialah makam CIK SITI dan orang kanannya . makam disebelah kanan ialah makam CIK SITI WAN KEMBANG , dan disebelah kiri pula makam orang kanannya .

makam CIK SITI WAN KEMBANG

makam orang kanan CIK SITI

tetapi , kalu dilihat pd gambar tersebut , makam CIK SITI lebih kecil drpd orang kanannya . ini kerana , pd ketika dahulu , belindan kayu milik CIK SITI dicuri dan diganti dengan belindan diatas dan telah bertukar dengan belindan orang kanannya sewaktu pemasangan belindan tersebut . itu sebab , belindan orang kanannya lebih besar . mungkin , nak protect CIK SITI WAN KEMBANG kott . 

belindan kayu makam CIK SITI

belindan kayu yg dikatekan pulang dgn sendiri

btw , belindan kayu yg telah dicuri dikatekan kembali dengan sendiri [pakcik tuu yg kate]. sekarang pun ade lagi belindan kayu di makam CIK SITI tapi sesetengah lagi ade di muzium . berat o , belindan kayuu tu .

kubur kaum kerabat CIK SITI

dikeliling bangsal tuu , ade bnyak batu nisan . batu nisan tuu dikatekan kaum kerabat CIK SITI .


yang bestnya , pakcik tu kate ade dalam suatu hari dia dgn anak sulungnya meronda di sekitar kawasan makam CIK SITI pd jam 3pagi . apa yg dia nampak , seorang perempuan serba putih , berambut panjang MENGILAI , dari taman permainan sebuah sekolah . belakang sekolah tu , dekat dengan makam CIK SITI . bergegar kawasan makam CIK SITI kerana ngilaian perempuan serba putih tu . menyeramkan ! [pic atas diambil dari makam CIK SITI , jarak antara makam - taman permainan] . adakah perempuan itu CIK SITI WAN KEMBANG ? waallahualam .


muke burok , tapi excited dpt melawat makam CIK SITI . sempat jugak sedekahkan al-fatihah utk CIK SITI .


si tukang cerite -pakcik- :D





Sunday, 9 December 2012

Cuti

assalamualaikum .



cuti sekolah pom dah nak habes da . rindu members ku .  tak lame lagi spm laa aqu . :D . cuti yg memenatkan tapi happy ;) , sy bekerja ! sy lah pengurus [cewahh] , cashier , pelayan dan itu dan ini . sibuk bebeno bunyi [biase larh , restoran bapak aqu jugakk] . semue pekerja-2 baik-2 + banyak songeh + sporting Eja , Linda , Basir , bla bla bla *takperlutulispanjangpanjang*] . yang penting , gajinya ~~~ money money money ! 


perjalanan yang maseh jauh kawan :D


persahabatan yang berkekalan :)

yang penting , ALLAH & FAMILY dalam hati . <3


follow my twitter : tekan sini NURAIN ALIAS



Saturday, 3 November 2012

Happy Birthday Araa Amor

assalamualaikum .


03.11.1996

Happy Birthday . sweet 16 . beso dah mokcik nim . love you lots !


Bismillahhirahmanirrahim ..
Ya Allah sesungguhnya hambaMu ini memohon dengan penuh pengharapan kepadaMu Ya Allah . sempena ulangtahun kelahiran sahabatku ini , Kau panjangkanlah umurnya dan kurniakan kepadanya kehidupan yang lebih bahagia dan berjaya dari tahun2 sudah . Kurniakanlah kepadanya rezeki yang murah , banya , berkat dan direstuimu Ya Allah . Jauhkanlah sahabatku ini dari belenggu kesusahan , kemiskinan dan kebuluran darinya dan keluarga.




hope our friendship berkekalan sampai MATI :)
sayang kamu kawan .


Wednesday, 31 October 2012

SMS LAWAK


assalamualaikum . hai , hurm .nak share something yg best .

KOLEKSI SMS LAWAK.



_____________________________________________________

orang giler cakap kite yg tak giler ni giler .
giler betol orang giler tu cakap kite yg tak giler ni giler .
orang giler yg giler cakap kite yg tak giler ni gile memang giler
sebab kite yg tak giler ni die kata giler .
giler kan orang giler yg giler tu cakap kite yg tak giler ni giler .
kite yg tak giler ni dah naik giler sebab orang giler yg giler tuu cakap
kite yg tak giler ni giler .
sekarang kite tau siapa yg dah giler .
mesti orang yg baca mesej giler ni dah naik giler . hahha

_____________________________________________________

kegarisan ...

sedia ...


mula !!













hehhe







sampai disini saja senaman ibu jari utk hari ini! kalau nak lagi mantap ibu jari tu,
rajin-rajinlah buka sms ni . huhu

____________________________________________________

SMS SMS SMS SMS SMS SMS SMS SMS SMS
SMS SMS SMS SMS SMS SMS SMS SMS SMS .
See , how nice i am . I'm sending you so many SMS !

____________________________________________________

rinduku umpama ombak yg berhenti ,
kasihmu bagai pantai yg setia menanti ,
tidurku dibuai mimpi ,
tapi tidurmu ,
masyaAllah , keluar air liur basi . ha3x

____________________________________________________

Abu : Mamak ! bagi roti Najwa Latif satu !
Mamak : haa ? roti apa itu ?
Abu : roti kosong kosong ..
Mamak : untuk siapa ?
Abu : untuk dia hey ! untuk hey ! untukk dia .

_____________________________________________________

there are five ways i can describe you as a my good friend !
BEST
UNDERSTANDING
SPORTING
UNIQUE
KIND
in shortform , you are B.U.S.U.K
wawawwa . I'm jk .

_____________________________________________________

bilo kawe tengok mentari ,
kawe napok demo ,
bilo kawe tengok bule ,
kawe napok demo ,
bilo kawe tengok lautan ,
demo lagi ??
acu dok tepi gak . kalut wehh !! haha

_____________________________________________________

aku nak bagitau yang aku nak bagitau haritu tapi aku memang nak bagitau
sangat tapi tak tahu macam mana nak bagitau tapi memang nak bagitau ah .
apa yang aku nak bagitau ni penting , kau kena tahu ar apa yang aku nak bagitau
ni sebab aku nak bagitau dah lama dah tapi tak ingat nak bagitau ,
jadi aku nak bagitau kat kau hari ni yang aku nak bagitau harituu yang tak
ingat nak bagitau tu . aku nak bagitau yang aku memang nak bagitau ar kat kau
yang aku nak bagitau 
AKU SAYANG KAU KAWAN !! hahhahha

_____________________________________________________

cinta betol ke buta ?
benci betol ke sayang ?
kekasih betol ke setia ?
sahabat betol ke sejati ?
orang yg baca sms ni , betol ke tak betol ??

_____________________________________________________

demi awak 
saya sayangkan awak
demi saya
saya cintakan awak
demi kita
saya nak hiduo bersama awak
demi Allah
saya tipu je ..

______________________________________________________

masyaAllah cantik nye orang baca sms ni .
subhanaAllah senyuman manis sangat .
Allahuakbar dia pandai memikat hati .
Astagfirullah salah sent .. ha3

______________________________________________________



nampak tak ?
nampak apa ?
itu .
ap ?
yang gitu2 !
yg itu ke?? yela..
knp dgn dia ?
dia comelkan .
siapa ?
laa , orang yg sent SMS ni laaa .
hhahahhahah

_____________________________________________________

haaa! tu je laa yang dapat kite share dgn korang . harap korang suke :) .
bye bye . assalamualaikum .

#pic ni mase hari raye korban aritu .
SALAM AIDILADHA .




Thursday, 18 October 2012

16.10.1996



assalamualaikum .
 
 
I'M SIXTEEN NOW ! YAHUUU ~~



daa tua da kite :) hehe . Malas nak post panjang-2 , nanti penat pulak  korang membace :) . Just nak post pics je .



takyah post pics banyak sangat nanti penat pulak korang menengok nye . :)


bubye ! Jom buat lesen motor jom . :) hehe , peace ^_^

Saturday, 1 September 2012

Hari Kiamat


iloveALLAH

Assalamualaikum . :0 . hurm .
entah knape tibe-2 aje rase nak share benda ni .





korang mesti dah pernah dengar pasal kiamat yg akan berlaku pd 21/12/2012 kan-2 ? . percaya ke ?  huh ~ ! buang jauh-2 .


Mengikut istilah syarak hari kiamat bermaksud : hari berlakunya kehancuran seluruh alam dan diikuti dengan manusia dibangkitkan semula.

Korang tahu ape hikmahnya Allah s.w.t mengadakan hari kiamat ? korang nak tahu ?
-Allah s.w.t ni  maha ADIL , Dia memberi pengadilan diantara perbuatan baik dan jahat .
-Manusia menghitung diri sebelum mereka dihitung pada hari akhirat .
-Segera bertaubat kpd Allah s.w.t
maybe banyak lagi , tapi ini diantara yg bebanyak tu .

Korang tahu gambaran semasa berlakunya kiamat? Saye pun taktahu , tapi ustazah saye cakap :
-Sangkakala dituip oleh malaikat Israfil sebanyak dua kali . tiupan pertama memusnahkan alam dan semua makhluk akan mati . tiupan kedua , semua manusia bangkit dari kubur dan dihimpunkan di padang Mahsyar. Btw , korang tahu tak Mahsyar tu ape ? Mahsyar bermaksud tempat berhimpun setelah semua makhluk yg mati dibangkitkan semula . Di padang Mahsyar, buku cacatan amalan baik dan buruk diberi melalui tangan kanan mahupun kiri.

Tanda-2 yg akan berlaku kiamat ialah :
-Muncul imam Mahdi menegakkan syariat Islam.
-Keluar Dajjal yg akan menyesatkan manusia.
-Turun nabi Isa AS
-Matahari terbit dari ufuk barat .
banyak lagi , klu korang nak tahu tanye la ustaz/ustazah korang . ^_^

Maybe ade la diantara member memberku yg terbaca post saye utk kali ni , maybe awak akan cakap ‘eh ! dah jadi ustazah ke minah ni? ‘ , ‘ceramah agama lah pulak , diri sendiri pun dok betul’ , or blab la bla. Suke hati la nak kate ape pun . aqu tak kisah :)

k laa . selamat membaca . bye ! assalamualaikum .



Friday, 31 August 2012

Merdeka !


assalamualaikum . :)

selamat menyambut hari kemerdekaan yang ke-55 !



MERDEKA ! MERDEKA ! MERDEKA !


and ,
to my bff -> NURFARAH SHAFIDA , happy birthday yang ke-16 .
moga panjang umur n di murahkan rezeki . loveyoumyfriend .


K A W A to the N

Sunday, 27 May 2012

Apa Kes ?

assalamualaikum . okayy , laen kali lahh saya cite . bubye . HAHA 



#apa kes pulak letak bunga buruk dalam nim